Folketeatret

af Thor Bjørn Krebs, instrueret af Søren Iversen, lysdesign Henrik Pihl       

5 stjerner

Sprudlende veloplagt nytolkning af Holbergs kandestøber- den kan landets teaterforeninger roligt glæde sig til at få på besøg.

/...komedien ruller så så rask og muntert over scenen i Søren Iversens meddigtende iscenesættelse og Stine Martinsens enkle og velfungerende, pastelfarvede Holberghuse.”

Jyllands-Posten Henrik Lyding


4 stjerner

Holbergs gamle komedie har fået en seriøs visuel make-over med et ordentligt skud farver. Scenografien, som er skabt af Stine Martinsen, er en visuel fryd for øjet; indbydende, dynamisk og let at flytte rundt, så der hele tiden kan skabes nye rum og stemninger på scenen. En palet af syrede neonfarver udbreder sig for øjnene af os i samtlige kostumer, kulisser og rekvisitter, hvilket giver omgivelserne en fed techno-firser-feeling.

Den 4. væg Line Kirsten Nikolajsen og Trine Berg Balle


5 stjerner

Det Eder får, hvis Eder gakker til Folketeatret, er derimod en farverig, festlig og forrygende opsætning af “Den politiske kandestøber”, hvor teatret traditionen tro og med stor dygtighed har ført Holbergs gamle komedie ind i vor tid – og bevaret det Holbergske drilleri og den særlige Holbergske tone.

Danmarksbloggen/Dorte J. Thorsen


4 stjerner

Holberg i Trump-land.»Den politiske kandestøber« på Folketeatret rammer lige ned i tidens polariserede politiske landskab.Er der en klassiker, som er helt rigtig til tiden, så må det være Ludvig Holbergs »Den politiske kandestøber«.

/På Folketeatret ved man heldigvis, at den gamle komedie strengt taget ikke er bedre værd, end at den må peppes op med nutidig satire for at få sin oprindelige komik tilbage.

Berlingske Tidende/ Jakob Steen Olsen


Den politiske kandestøber

Fotos: 1-15 Gudmund Thai